Online games – een opkomende markt

Minstens zestig procent van de jongeren van tegenwoordig wendt zich tot online games als ze de tijd willen doden. Sociale netwerksites zoals Facebook en orkut hebben een revolutie teweeggebracht in deze niche en jonge mensen zijn eraan verslaafd! Je hoeft alleen maar te zien hoe populaire games zoals “FarmVille” op Facebook zijn om dit te begrijpen.

Sociaal netwerken

Er zijn online spellen waarbij je de mogelijkheid hebt om geld uit te geven en te spelen en er zijn ook gratis spellen. Er zijn ook spellen die zowel gratis versies hebben als versies waarvoor je je moet abonneren. Nu In tegenstelling tot wat je misschien denkt, aarzelen mensen niet echt om hun geld opzij te zetten om online games te spelen.

Games met rollenspellen hebben weer een nieuwe “betalingsmodus” bedacht. Ja, ik heb het over wat bekend staat als “credits”. Vroeger kon je credits krijgen voor deze online escape room spellen door van level naar level te gaan, maar marketeers verdienen nu geld met het hele proces. Je kunt nu credits kopen met echt geld!

In feite hebben sociale netwerksites hier enorm veel geld aan verdiend. Er zijn ongeveer honderdveertig games op Facebook en elk van deze games accepteert Facebook-credits. Met deze vorm van valuta kunnen enthousiaste gamers in feite speciale items of wapens of iets dergelijks kopen, zodat ze sneller vooruit kunnen in het spel. Dus of je nu punten, avatars, huisdieren of zelfs huizen wilt kopen, je kunt zeker rekenen op Facebook-tegoeden!

Buit voor keuze?

Nu is de vraag, als je nieuw bent in de wereld van online gamen, welke games moet je dan spelen? Natuurlijk is mond-tot-mondreclame nog steeds de beste vorm van publiciteit en je zou geneigd zijn een spel te spelen dat je vrienden ten zeerste aanbevelen. Afgezien daarvan kun je ervoor kiezen om sites te bezoeken die onpartijdige gamerecensies publiceren, zodat je je keuze kunt maken. Zoals bijvoorbeeld onlinegamebuddy.com.

Deze site biedt niet alleen recensies, maar heeft nu ook een eigen spel – Slime Army genaamd. Dit is een spel dat alleen ervaren gamers zouden moeten spelen. Je kunt het onder de knie krijgen met tien uur intense mentale inspanning en door elk van de zesendertig niveaus in het spel te overwinnen. Wat je moet doen is een paar slimes matchen – drie om precies te zijn – van dezelfde kleur en dit gebruiken om de krachten van het kwaad van de Dark Alliance te bestrijden. Als je nu een goede speler bent en meer dan drie slimes van dezelfde kleur kunt matchen, dan kun je in feite de kracht van je personage vergroten.

Netjes, niet? Maar dit betekent niet dat iedereen zich haast om online games te spelen en afstand doet van zijn zuurverdiende geld om credits te kopen. Om tegemoet te komen aan deze markt hebben sites zoals Facebook nog steeds gratis games die voor iedereen toegankelijk zijn. Er zijn veel gratis online games, een voorbeeld hiervan is Emusicon flipperkast – het is ontwikkeld door Sony Ericsson. Dus speel je vandaag voor een aantal online games?